Одна з головних причин розвитку карієсу та хвороби пародонту - це бактеріальний наліт. Він переповнений патогенними мікроорганізмами, продуктами їх життєдіяльності, харчовими залишками та відмерлими частинками епітелію. На жаль, повністю звільнитись від відкладень в домашніх умовах неможливо. За допомогою зубної щітки важко почистити міжзубні проміжки, глибокі фісури та інші важкодоступні місця. Тим, хто піклується про здоров'я ротової порожнини, на допомогу прийде просто та безболісна процедура - професійна гігієна ротової порожнини. Проводити її необхідно не рідше одного разу в рік. У використанні анестезії нема потреби.

ЕТАПИ ПРОЦЕДУРИ

  1. Ультразвукова чистка зубів. Проводиться за допомогою спеціальної насадки — скалера. Дозволяє видалити тверді мінералізовані конкременти, або, простіше кажучи, зубний камінь. Сучасне обладнання допомагає почистити також і підясневий простір.
  2. Чистка за технологією Air Flow. Процедура видалення м'якого пігментованого нальоту. За допомогою спеціального наконечника на зуб подається суміш води та бікарбонату натрію. Сферичні частинки м'яко чистять емаль.
  3. Полірування зубів. Завершальний етап чистки. З допомогою м'яких чашок та щіток, а також абразивної пасти лікар вирівнює мікрорельєф емалевої поверхні. Це сприяє збільшенню інтервалу між чистками та зменшенню темпів утворення нальоту.

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО ЧИЩЕННЯ: НАЙЧАСТІШІ ЗАПИТАННЯ

  1. Як виглядає процедура? Це - цілий комплекс заходів, які спрямовані на поетапне видалення нальоту і зубного каменю, а також подальше зміцнення емалі. Також важливим етапом є консультування пацієнтів з питань правильної гігієни ротової порожнини, індивідуальний підбір паст і зубних щіток лікарем-гігієністом.
  2. Які основні переваги процедури? При чищенні видаляються відкладення, які знаходяться в підясневой області та недоступні для зубної щітки. Завдяки видаленню нальоту і каменю зуби набувають природній білий відтінок, знижується здавлювання ясен від зубного каменю, зменшується кровоточивість і явище неприємного запаху з роту. Любителі кави, чаю та цигарок зможуть позбутися неприємного темного нальоту.
  3. Що входить до комплексу процедур? Основні етапи включають в себе ручну або ультразвукову чистку зубів, спеціальну обробку Air Flow (із застосуванням піскоструменевих інструментів) і фінальна полірування емалі з використанням професійних стоматологічних паст.

КОРИСТЬ ВІД ПРОФГІГІЄНИ